Jaarprogramma 2014

Spelregels voor het presenteren van foto's tijdens een clubavond
Om alle leden in de gelegenheid te stellen om feedback te krijgen op foto's en de clubavonden vlot te laten verlopen, zetten we nog even alle spelregels op een rij:

  • Maximaal 5 foto's ter bespreking per persoon (zelf kiezen en selecteren hoort bij fotograferen)
  • Alleen niet eerder vertoond werk op de club laten zien (ook als er een externe spreker is)
  • De presentatie van foto's in passe-partout, of zodanig opgeplakt dat ze kunnen staan.
  • Op een avond met een onderwerp krijgen foto's binnen het thema voorrang. Daarna komt het vrije werk aan bod.
  • Minimaal 3 avonden voorafgaande aan de clubavond worden de digitale bestanden van de foto's die je wilt presenteren via Wetransfer verstuurd. Voor dat doel staat op de website bij de betreffende avond een Wetransferknop.

We rekenen op ieders medewerking en verwachten boeiende, leerzame en inspirerende avonden. Eén van de bestuursleden zal optreden als procesbewaker en kan indien nodig ingrijpen. Ook de tijd zal wat systematischer bewaakt worden, zodat ieders werk de aandacht krijgt die het verdient binnen de totaal beschikbare tijd.


16 april 2014 / Gastspreker: Gerco de Ruijter /
5 minuten van Henk van Lagen
/
  Gerco de Ruijter creëert met luchtfoto’s bijzondere abstracties van landschappen. Even strak als vervreemdend in vormen en patronen. Gerco komt vertellen over kite perspectives, hoe hij werkt en tot zijn foto- en videoprojecten komt. Een meester in abstract realisme. Bezoek voor zijn kijk op landschappen de website www.gercoderuijter.com.

[ naar boven ]


7 mei 2014 / Doe-avond /
5 minuten van Jannes Nijkamp
  Een doe-avond georganiseerd door Ada Heijkoop, Arjan Aanraad en anderen. De invulling is nog een verrassing. Het is in ieder geval de bedoeling je camera mee te nemen.

[ naar boven ]


21 mei 2014 / Studiofotografie op locatie /
  Een studioworkshop op locatie: in de fotostudio van Henk van Lagen in Otterlo gaan we aan de slag met (zelf)portretten. Henk zal laten zien hoe hij zijn verbluffende eigen portret heeft gemaakt, waarna we het ook zelf gaan proberen. Daarnaast zal Aart Disselen laten zien hoe je kleine voorwerpen goed kunt belichten en welke hulpmiddelen je kunt gebruiken. Neem voor deze creatieve workshop een voorwerp mee om te fotograferen en trek neutrale kleding aan voor je (zelf)portret. Neem ook je eigen fotoapparatuur mee.

[ naar boven ]


18 juni 2014 / Vrij Werk, gespreksleiders: Arjan Aanraad en Eric van Ammers /
5 minuten van Gesina Ploeger
/
  De laatste clubavond voor de zomerstop. Een mooie gelegenheid om je recente werk van de afgelopen maanden mee te nemen. Je kunt ook work in progress voorleggen. Feedback van clubgenoten kan je helpen om richting te geven aan een fotoserie. Gespreksleider deze avond is o.a. Eric van Ammers. Als je foto's wilt uploaden voor deze avond gebruik dan onderstaande Wetransfer button.

WeTransfer Button

[ naar boven ]


© Oog en Optiek 2014

Nieuwe locatie

Buurtcentrum De Schakel
Schaepmanstraat 58
6741 WV  LUNTEREN

routebeschrijving

Websites van clubleden


Arjan Aanraad: www.arjanaanraad.nl
Guy Ackermans: www.ackermans.net
Frans Beer: www.microfoto.nl en www.fbeer.jalbum.net
Vincent Verhoeven: www.davincifotografie.nl

 

Fotobond

Fotoclub Oog en Optiek is lid van de Fotobond. De website van de Fotobond bevat veel informatie maar wordt op dit moment veranderd. Kun je iets niet vinden Google dan even.

De afdeling Gelderland-Zuid van de Fotobond heeft ook een eigen website. Hierop kun je ook een agendapagina vinden met activiteiten van de afdeling en activiteiten in de regio.